Coca cola verzameling

Annemiek van Ginneken

Ik ben begonnen met het verzamelen van alles

wat te maken heeft met Coca-Cola op mijn veertiende. Nu zo’n 34 jaar geleden.
Het begon met een dienblad met daarop 6 verschillende blikjes die mijn moeder gekocht had.
Je kan eigenlijk wel stellen dat mijn moeder de aanstichtster was.
Ik vond die wel leuk en ben deze dan ook gaan bewaren.
Het verzamelen zit namelijk in mijn bloed, mijn vader verzamelde ook verschillende items waaronder sigarenbandjes, bierviltjes en postzegels. Dus van een vreemde heb ik het niet!
In het begin heb je niet veel te besteden, je moet alles van je zakgeld kopen.
Dat veranderde later toen ik ging werken en ging samen wonen. We hadden dan ook iets meer te besteden. De verzameling begon toen wel flink uit te breiden.

In het begin wil je gewoon alles hebben wat met Coca-Cola te maken heeft

maar dat is onbegonnen werk. Je kan niet alles wat er uitkomt in de wereld van Coca-Cola verzamelen.
Ik ben me daarom gaan richten op glazen, glazen flessen, aluminium flessen en wat ik verder mooi vind.
Ik hoef nu niet meer alles te hebben. Dat kan ook niet. Ten eerste is dat veel te duur en bijna niet te betalen en ten tweede waar moet je het laten.
Dat probleem heb ik nu ook al… Ik weet echt niet meer waar ik alles moet zetten. Heel mijn huis staat vol.
Begonnen op een klein kamertje van 3 bij 2 meter, dan kwam de zolder erbij.
Totdat deze ook te klein werd… nu staat de hele verzameling door het hele huis.
Een heel groot deel van mijn verzameling heb ik daarom in plastic bakken opgeborgen. Van de items die in elke bak zitten heb ik een foto gemaakt, zodat ik weet in welke bak wat zit. Op dit moment zit ik al aan bak nummer 86, maar ik moet er nog een aantal registreren.
Er zijn in Nederland helaas geen beurzen, alleen in België zijn er per jaar 2 internationale beurzen waar heel veel verzamelaars op af komen.

Als je me nu vraagt wat is het mooiste item in je verzameling,

kan ik niet direct iets eruit halen van wat ik zeg, ja dat is het mooiste.
Er zijn verschillende items die ik mooi vind en waar je niet zo direct aan komt.
Ik heb namelijk een originele koelkast staan, een ronde statafel met 4 krukken ( natuurlijk in de kleur Coca-Cola rood), een blikjesautomaat waar je nog 3 kwartjes in moet werpen,….je kan eigenlijk wel zeggen, dat ik heel veel favoriete items heb, maar deze springen er wel uit.
De laatste tijd wordt er niet zoveel meer uitgebracht in Nederland van Coca-Cola. In Amerika gelukkig wel.
Ik bezoek vrij regelmatig de Coca-Cola winkel in Sint-Pieters-Leeuw waar ik altijd wel weer iets nieuws tegenkom.
In supermarkten in de buurt ben ik ook een vaste klant die altijd wel om reclamemateriaal vraagt, de medewerkers kennen me nu al en bewaren het al voor me.

Ik drink natuurlijk ook alleen maar de enige echte Coca-Cola

voor mij geen ander merk. Het is zelfs zo dat ik eerst vraag of ze Coca-Cola hebben of dat andere merk. Als dat zo is, dan drink ik bitter lemon.
Men vraagt wel eens aan mij hoeveel items heb je in je verzameling zitten. Ik kan daar geen juist antwoord op geven, omdat ik dat gewoon weg niet weet. Het zijn er duizenden, van een foldertje tot een glas, van een dopje tot een koelkast. Ook op de vraag wat heeft dat nu allemaal gekost, weet ik ook niet. Het zal, zoals ik al eens in een interview met de Metro zei, ik kan er denk ik een mooie Audi van kopen.
Ik ben nog lang niet van plan om te stoppen met verzamelen, zolang ik het nog leuk vind en het nog niet direct in de weg staat blijf ik steeds op zoek naar nieuwe items. Je bent tenslotte nooit te oud om te verzamelen.

Facebook